Суфле "Пташине молоко"

Інгредієнти для приготування суфле " пташине молоко:

Для бісквіта:
  1. Яйця (для бісквіта)  – 3 шт.
  2. Борошно (пшеничне) – 150 гр.
  3. Цукор – 300 гр.
Для суфле:
  1. Вершки (35 %)- 500 гр.
  2. Яйця (білки) – 7 шт.
  3. Желатин – 20 гр.
  4. Вода – 200 мл
Для глазурі:
  1. Вершки (35 %)- 100 гр.
  2. Шоколад – 300 гр.

Інвентар для приготування суфле " пташине молоко:

  1. Форма для випічки
  2. Миски
  3. Міксер
  4. Пергаментний папір
  5. Ложка
  6. Каструля
  7. Сервірувальне блюдо

Приготування суфле " пташине молоко:

Крок 1: Готуємо бісквіт


Бісквіти можна купити готові. Нам знадобитися 3 шт. Але я вирішила спекти. Ставимо розігрівати духовку до 180 градусів і починаємо приготування тіста. Першим ділом відокремлюємо білки від жовтків, і змішуємо їх в мисці з цукром.
Потім збиваємо їх в піну за допомогою міксера. Додаємо жовтки і борошно до білків, і ретельно все перемішуємо ложкою. Ділимо тісто на 2 частини.

Форму застеляємо пергаментним папером і виливаємо в неї бісквіт.
Ставимо запікати в духовку при температурі 180 градусів. Випікаємо 20 хвилин.

Готовий корж витягуємо і ставимо запікати наступний.

Форму знову застеляємо папером і викладаємо в неї  перший готовий корж.
Інший корж поки залишаємо в бік. Ставимо бісквіт вхолодильник.

Крок 2: Готуємо суфле


Підігріваємо воду і замочуємо в ній желатин. В цей час починаємо готувати суфле.

Виливаємо в миску вершки і збиваємо їх в пінку за допомогою міксера.
В іншу миску викладаємо білки і також збиваємо міксером, потім додаємо до них цукор і перемішуємо.

Вливаємо вершки в білкову масу, додаємо желатин і акуратно все перемішуємо ложкою.
Дістаємо з холодильника бісквіт і виливаємо на нього крем, зверху кладемо другий бісквіт. Ставимо назад в холодильник застигати. Можна залишити на ніч, а вранці продовжити процес приготування.

Крок 3: Готуємо шоколадну глазур


У каструльку кришимо шоколад (я віддаю перевагу молочний, і залиште пару шматочків для прикраси) і додаємо вершки.  Ставимо на вогонь растапливаться, постійно помішуючи.

Потім даємо глазурі трохи охолонути і поливаємо нею торт, ставимо його в холодильник.

Крок 4: Подаємо суфле " пташине молоко


Дайте суфле просочитися хоча б пару годин, але краще всього добу.
Перед подачею можна прикрасити шоколадною стружкою.
Заварюйте ароматний кави і кличте домочадців до столу.
Приємного апетиту!

Коментарі