Салат "Кавунова часточка"


Інгредієнти для приготування салату "Кавунова часточка":

  1. Шинка - 150 г
  2. Гриби (печериці) - 200 г
  3. Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  4. Яйця - 3 шт.
  5. Сир твердий - 100 г
  6. Помідор - 1 шт. - для оформлення
  7. Огірок - 1 шт. - для оформлення
  8. Маслини - 5 шт. - для оформлення
  9. Сіль - за смаком
  10. Чорний мелений перець - за смаком
  11. Масло рослинне для обсмажування
Для заправки
  1. Майонез (сметана) - 250 мл
  2. Часник - 2 зубчики
  3. Лимон (сік) - 0.5 шт.
  4. Зелень (кріп) - 1 гілочка

Приготування салату "Кавунова часточка".

Крок 1: Готуємо інгредієнти.


Промиємо цибулю і гриби, очистимо їх, і дрібно наріжемо. Потім обсмажимо на невеликій кількості олії на розігрітій сковороді до готовності. На це у Вас піде 10-15 хвилин. Не забувайте помішувати пережарку, щоб вона не підгоріла. Перед додаванням в салат пережарку потрібно охолодити.

Шинку наріжемо кубиками або тонкими пластинками, сир натремо на дрібній тертці, а яйця відваримо, а потім дрібно наріжемо.

Огірки і помідори необхідні нам тільки для прикраси салату, їх потрібно промити і нарізати. У помідорів потрібна тільки тверда частина, без соку.

Крок 2: Готуємо соус-заправку для салату.


Незвичайна заправка додасть салату ще більшої пікантності смаку. Готувати її дуже просто - збиваємо сметану або майонез з давленим часником, соком лимона і дрібно нарубаним кропом. Додаємо сіль і перець за смаком і ретельно перемішуємо. Ось і готово!

Крок 3: Компонуємо салат "Кавунова часточка".


Салат відноситься до категорії листкових, а це значить що викладати інгредієнти ми будемо шарами, змащуючи кожен шар майонезом і додаючи трохи солі.
На круглий плоский салатник викладаємо нарізану шинку - це наш перший шар. Надаємо майбутнього салату форму півкола - саме так і виглядає відрізаний шматок кавуна. За шинкою йде шар пережарки з печериць і цибулі, потім яйця і тертий сир.

Крок 4: Прикрашаємо салат "Кавунова часточка".


Зовнішній шар півкола прикрашаємо нарізаними шматочками огірка, зеленою шкіркою вгору. Проявіть терпіння і викладайте акуратно і щільно кожен шматочок - так салат буде виглядати ще красивіше. Внутрішній шар прикрашаємо тонкими пластинками помідорів. Роль гарбузового насіння віддаємо маслинам. Різати їх або класти цілком - вирішувати Вам.
Відправляємо салат на 2-3 години в холодильник, щоб він просочився.

Крок 5: Подаємо готовий салат "Кавунова часточка".


Охолоджений салат дістаємо з холодильника і виставляємо на накритий стіл. Нарізаємо "Кавунову часточку" шматочками для кожного гостя, а можна зробити кілька окремих "часточок" і виставити салат порційно.
Приємного апетиту!

Коментарі