Товстолобик запечений в духовці


Товстолобик запечений в духовці, завжди виходить ніжним і смачним. Ця риба сімейства коропових багата вітамінами, різними амінокислотами, містить також фосфор і кальцій, так необхідні нам, страва легко засвоюється і легко готується.
Товстолобика можна запікати різними способами - просто на деку, в фользі або в рукаві. Можна запікати його з овочами, отримуючи таким чином відразу і гарнір, або запікати рибу самостійно. Також можна експериментувати з маринадом. Найчастіше я люблю запікати товстолобика в будь-яких спеціях і сметані (2-3 ст.л. на тушку риби) або в запропонованому в цьому рецепті маринаді. Запропонований рецепт запеченого товстолобика - найшвидший і зручний. Таким способом можете запікати не тільки товстолобика, а й будь-яку іншу рибку, виходить завжди дуже смачно.

Інгредієнти для приготування запеченого товстолобика:

  • Тушка толстолобика 1 шт.
  • Сіль
  • Спеції (чорний мелений перець, прованські трави або спеціальна приправа для риби)
  • Сік 1/3 лимона
  • Скибочки лимона
  • Рослинна олія 2-3 ст.л.

Рецепт приготування запеченого товстолоба:

1. Обробити товстолоба (риба повинна бути зачищена від нутрощів і зябер) промити, просушити і натерти сіллю і спеціями з усіх боків і всередині.
2. Збризнути рибу соком лимона. Зробити надрізи поперек хребта і вставити в них скибочки лимона.

3. Викласти рибу на фольгу, покладену на деко (або в рукав). Фольгу можна закрити або залишити відкритою, щоб отримати золотистий колір готової страви. Збризнути рослинним маслом і відправити в духовку запікати на 18-25 хвилин при 190-200 ° С. Час запікання залежить від розміру тушки товстолобика.

Подавати товстолобика можна як самостійну страву або з овочевим гарніром.
Смачного!

Коментарі