Торт Медовик



Опис
Торт "Медовик" - це класика вітчизняної кондитерської справи. Зважаючи на свою величезну популярність, торт придбав масу варіацій і інтерпретацій, різні кулінари готують його по-різному. Однак опублікований нами дуже простий рецепт торта "Медовик" - це класичний рецепт цього чудового торта. Рецепт перевірений часом, так що можете не сумніватися - буде смачно!
 Складові:
Мед - 4 ст. ложки
Яйця - 3 Штуки
Борошно - 4 Склянки (520 г)
Цукор - 2 Склянки (360 г)
Сода - 1 Чайна ложка
Сметана - 800 Грам

Як готувати "Торт Медовик"

1. Беремо невелику мисочку, взбиваємо в ній яйця з содою. 2. Беремо глибоку каструлю, кладемо туди мед і 1 стакан цукру. Ставимо на повільний вогонь. 3. На повільному вогні, помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Цукор на той час повністю розчиниться у меді. 4. Коли суміш почне повільно кипіти, додаємо в каструлю суміш яєць з содою, приготовлену в самому початку. 5. Швидко помішуючи ложкою, продовжуємо нагрівати суміш. Коли суміш збільшиться в об'ємі і стане схожою на піну, знімаємо суміш з вогню. 6. У масу невеликими порціями додаємо борошно. Ложкою замішуємо тісто (руками місити тісто для цього торта незручно). 7. У Вас повинно вийти щільне, в'язке тісто. 8. Тісто розділяємо на 10 рівних частин, кожну з яких тонко розгортаємо. Робити це потрібно на присипаній борошном робочій поверхні. 9. З розкатаних пластів тіста потрібно вирізати круглі коржі. Як контуру можна використовувати відповідну по діаметру тарілку. 10. Обрізки тіста не викидаємо - вони нам ще будуть потрібні. Взагалі, розгортати це тісто потрібно швидко - воно дуже швидко стає твердим і втрачає еластичність. 11. Круглі коржі разом з обрізками ставимо в духовку, розігріту попередньо до 200 градусів. 12. Випікаємо рівно 5 хвилин, після чого виймаємо з духовки. 13. Коржі поки відставляємо, а обрізки руками перетираємо на крупну крихту. 14. Тепер необхідно приготувати крем. Сметану змішуємо зі склянкою цукру. 15. Трошки збиваємо міксером до пишноти. 16. Формуємо торт. На велику плоску тарілку кладемо перший корж (бажано - самий рівний, адже він служить підставкою для всієї конструкції) і щедро змащуємо його кремом. 17. Нехитрим способом формуємо торт, викладаючи коржі один на одного і промазуючи їх кремом. 18. Беремо половину крихт, які ми отримали з обрізків коржів, додаємо в них столову ложку крему. Перемішуємо. 19. Мокрою крихтою необхідно гарненько обліпити торт з усіх боків, надаючи йому акуратну форму, згладжуючи нерівності і т.п. 20. Частину крихт потрібно подрібнити ще менше. Отриманими дрібними крихтами обсипаємо торт по всій його поверхні. 21. Відправляємо торт в холодильник хоча б на 5-6 годин, після чого "Медовик" буде готовий до вживання. Смачного!

Коментарі