Український борщ


Борщ - українська національна страва ще з часів козаків. Пропонується його класичний рецепт з буряком, квасолею і сметаною. Страва не тільки дуже смачна, але і ситна, а ще й корисна.

Складові:

Вода - 3 Литра
Свинина - 300 Грам
Картопля - 4-5 Штук
Буряк - 1 Штука
Лук молодий - 2 Штуки
Капуста молода білокачанна - 0,5 Штуки
Квасоля - 150 Грам
Томатний сік - 200 Мілілітрів
Сіль - 2/3 Ст. ложки
Перець духмяний мелений - 2 Щепітки
Сметана - 2-3 Ст. ложок (для подачі)
Зелень - За смаком (для подачі)

Кількість порцій: 7 

Як готувати "Український борщ"

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі овочі помийте. 2. Квасолю замочіть в холодній воді мінімум на 2-3 години, а краще на ніч. Так квасоля звариться швидше і вийде ніжніше. 3. Воду в каструлі доведіть до кипіння, відправте варитися свинину і квасоля. Картопля поріжте на невеликі шматочки. Коли м'ясо і квасолю будуть готові, відправте до них картопля і додайте сіль. 4. Капусту дрібно наріжте ножем. Мені дуже подобається молода капуста, вона дуже м'яка, швидко вариться і додає борщу неповторний смак. Покладіть її в борщ, коли картопля стане м'яким і почне розвалюватися. 5. Цибулину поріжте дрібними кубиками. 6. Буряк натріть на крупній тертці. Бажано використовувати червоний вінегретний буряк, так борщ отримує більш насичений колір і більш яскравий смак. 7. Обсмажте в невеликій кількості масла (в оригіналі в українських селах замість масла використовують сало, так звані шкварки) цибулю, потім додайте буряк, дайте їй прогрітися хвилин 5-7. Влийте томатний сік, додайте трохи солі і перцю, можете також покласти лавровий лист. Тушкуйте до випаровування третини рідини. 8. Коли капуста буде готова, відправте в борщ готову томатну заправку, проваріть ще 10 хвилин. Спробуйте на смак. Готовий борщ потрібно залишити на 1-2 години, щоб він настоявся. Подавайте зі сметаною і свіжою зеленню. Смачного!

Коментарі