Бісквітний торт з заварним кремом


Завдяки повітряному бісквіту та ніжному заварний крему виходить дуже смачний і легкий десерт, який буде доречним для свята і не тільки - Ви можете приготувати його коли завгодно, щоб побалувати себе смачним і простим бісквітним тортом. Готується дуже просто, не вимагаючи багато зусиль.

Інгредієнти для бісквіта:

  • Яйця 6 шт.
  • Цукор 200 г
  • Борошно пшеничне 160 г
  • Ванільний цукор 1 пакетик
  • Вершкове масло (для змазування форми)

Інгредієнти для заварного крему на молоці:

  • Молоко 1 л
  • Жовтки 4 шт.
  • Борошно пшеничне 6 ст.л.
  • Цукор 1,5 склянки (або на смак - можна використовувати менше)
  • або замість цукру - згущене молоко

Для прикраси:

  • Шоколад молочний 100 г
  • Шоколад білий 100 г
Спочатку потрібно спекти бісквіт для нашого торта, а як його спекти за всіма правилами, можете дивитися ось тут.
Бажано, щоб бісквіт постояв, 8-10 годин він повинен «дозрівати», щоб він не був крихким і його простіше було розрізати на коржі.
Крем для бісквітного торта можна зробити будь-який, тут немає обмежень, іноді я роблю крем іриска + вершкове масло. Але частіше віддаю перевагу заварному крему на молоці, він виходить ніжним і нежирним.

Рецепт приготування заварного крему на молоці:

1. Готувати заварний крем рекомендую на водяній бані, інакше можна не встежити і крем підгорить. Поки можна поставити каструлю з водою, нехай закипає.
Водяну баню я роблю так: ставлю на вогонь каструлю з водою, зверху на неї встановлюю іншу каструлю або миску, в якій буде поміщений продукт для готування на водяній бані. Вода повинна торкатися дна ємності, встановленої зверху. Коли вода закипить в нижній каструлі, вогонь прикрутити до мінімуму.

2. У миску, в якій будете готувати крем, налити 0,5 л молока і поставити на водяну баню. Поки молоко гріється, змішати в іншому посуді 4 жовтки, цукор, 0,5 л молока і 6 ст.л. просіяного борошна.

3. Коли молоко нагрілося (але не закипіло!), влити в нього тонкою цівкою і помішуючи, цю яєчно-молочну суміш. Перемішувати постійно, щоб не пригоріло і не пристало до дна. Крем буде поступово густіти, цей процес може зайняти від 15 до 30 хвилин, запасіться терпінням. Коли крем вже більш-менш загусне, зніміть його з водяної бані і остудіть. У вже остиглий крем додаємо, за бажанням, згущене молоко.

Після приготування заварного крему потрібно його остудити і можна приступати до складання та оформлення нашого торта.

Збірка торта:

1. Розрізати бісквіт на 2 або 3 коржа.
2. Змастити заварним кремом між коржами і зверху бісквіт.
3. Прикрасити торт можна як завгодно, пропоную свій варіант прикраси - «Павутинка». Розтопити на водяній бані шоколад білий і покрити бісквіт, змащений кремом. Розтопити шоколад молочний, вилити в пакетик, в якому прорізати на куточку невеликий отвір і через цей отвір (або в кондитерський мішок, якщо такий є). Починаючи з центру, почати малювати кола, по можливості, на рівній відстані один від одного. Потім, поки шоколад ще не застиг, зубочисткою провести лінії у напрямку спочатку від центру до країв торта, потім навпаки, створюючи павутинку. Малювати можна білим шоколадом на чорній глазурі або навпаки.

Смачний бісквітний торт готовий, можна пити чай!
Успіхів на кухні! Смачного!

Коментарі

Дописати коментар