Фарширований перець по-українськи

Інгредієнти:
  • 6-8 солодких перців,
  • м'ясний фарш,
  • 1 морквина,
  • 2 цибулини,
  • 1 склянка рису,
  • 3 ст.л. томатної пасти або кетчупу,
  • 1 яйце,
  • олія,
  • сіль, перець, лавровий лист - за смаком,
  • свіжа зелень.
Фарширований перець - приготування:
  1. Вимий перець, по колу виріж плодоніжку й видали насіння.
  2. Рис відвари до напівготовності.
  3. Цибулю наріж півкільцями, моркву натри на крупній тертушці.
  4. Цибулю й моркву обсмаж на олії до золотистої скоринки.
  5. Потім додай м'ясний фарш, сире яйце, сіль, спеції, ретельно перемішай і потримай на повільному вогні 5-7 хвилин.
  6. Потім додай відварений рис і ще раз ретельно перемішай, за необхідності можна присолити або додати спецій.
  7. Фаршируємо перці приготованою начинкою.
  8. Потім на дно каструлі, в якій тушкуватимуться фаршировані перці, наливаємо олію, за смаком кладемо чорний перець горошком і лавровий лист, потім викладаємо фаршировані перці.
  9. Додай окріп, щоб він ледве покрив перці, закрий каструлю кришкою і став тушкуватися на 35-40 хвилин.
  10. Коли вода в каструлі з фаршированим перцем закипить, треба додати томатну пасту і трохи зменшити вогонь.
  11. Фаршировані перці готові! Найсмачніше подавати фарширований перець зі свіжою зеленню і сметаною.

Коментарі