Інгредієнти:
- 6-8 солодких перців,
- м'ясний фарш,
- 1 морквина,
- 2 цибулини,
- 1 склянка рису,
- 3 ст.л. томатної пасти або кетчупу,
- 1 яйце,
- олія,
- сіль, перець, лавровий лист - за смаком,
- свіжа зелень.
Фарширований перець - приготування:
- Вимий перець, по колу виріж плодоніжку й видали насіння.
- Рис відвари до напівготовності.
- Цибулю наріж півкільцями, моркву натри на крупній тертушці.
- Цибулю й моркву обсмаж на олії до золотистої скоринки.
- Потім додай м'ясний фарш, сире яйце, сіль, спеції, ретельно перемішай і потримай на повільному вогні 5-7 хвилин.
- Потім додай відварений рис і ще раз ретельно перемішай, за необхідності можна присолити або додати спецій.
- Фаршируємо перці приготованою начинкою.
- Потім на дно каструлі, в якій тушкуватимуться фаршировані перці, наливаємо олію, за смаком кладемо чорний перець горошком і лавровий лист, потім викладаємо фаршировані перці.
- Додай окріп, щоб він ледве покрив перці, закрий каструлю кришкою і став тушкуватися на 35-40 хвилин.
- Коли вода в каструлі з фаршированим перцем закипить, треба додати томатну пасту і трохи зменшити вогонь.
- Фаршировані перці готові! Найсмачніше подавати фарширований перець зі свіжою зеленню і сметаною.
Коментарі
Дописати коментар