Кабачкова ікра






На 1 літрову банку готової кабачкової ікри знадобляться:

  • Кабачки 1 кг
  • Помідори 300 г
  • Болгарський (або салатний) перець 300 г
  • Морква 200 г
  • Цибуля ріпчаста 150 г
  • Часник 3 зубчика
  • Цукор 1-1,5 ст.л.
  • Сіль 2 ч.л.
  • Лимонна кислота 1/4 - 1/3 ч.л.
  • Оливкова олія (або інша рослинна)
  • Чорний мелений перець

Рецепт приготування кабачкової ікри:

Підготуємо овочі для кабачкової ікри - кабачки, перець, помідори, моркву, цибулю і часник.

1.Подготуємо кабачки. Для цього кабачки миємо і, якщо це вже зрілі і великі кабачки, видаляємо з серединки насіння. Якщо кабачки молоді, їх можна очищати або не очищати від шкірки, я частково їх почистила.
Далі нарізаємо наші кабачки кубиком або скибочками - як зручно.

2. Тепер підготуємо помідори, які мають бути дуже стиглими. У помідорів обов'язково потрібно видалити шкірку. Для цього у кожного помідора зверху робимо хрестоподібний надріз і опускаємо за допомогою ложки з дірочками в окріп на 10 секунд, після чого поміщаємо їх в холодну воду. Тепер шкірку можна легко почистити.
Нарізаємо помідори дрібним або великим кубиком.


3. Перці я також почистила, але зробила це вже за допомогою овочечистки. Після чого можна нарізати перець дрібними кубиками.
Також почистимо й наріжемо кубиком нашу моркву.


4. Тепер очистимо цибулю і часник і також наріжемо цибулю дрібною крихтою, а часник подрібнюємо якомога дрібніше за допомогою ножа.

5. Всі овочі підготовлені. Тепер ці овочі потрібно пасерувати окремо в невеликій кількості рослинної олії до напівготовності. Робимо це при постійному помішуванні, щоб нічого не підгоріло. Часник з цибулею можна пасерувати разом. Послідовність, в якій потрібно обсмажити всі овочі, не важлива.

Обсмажені кожен окремо овочі будемо складати в товстостінну каструлю або сотейник, або жаровню, де вони і будуть тушкуватися до готовності.


6. Отже, після того, як всі овочі обсмажені і вже складені в жаровню, перемішуємо їх, додаємо цукор, сіль, чорний мелений перець і трохи лимонної кислоти, знову перемішуємо і накриваємо кришкою. Будемо тушкувати наші овочі мінімум 40 хвилин. Якщо хочете робити заготовки на зиму - тушкуємо мінімум 50 хвилин. У процесі тушкування перемішати овочі кілька разів, щоб нічого не підгоріло.

7. Після того, як овочі вже добре протушкувались, необхідно їх подрібнити в пюре. Найзручніше зробити це за допомогою погружного блендера прямо в каструлі, де овочі готувалися. Або пересипати овочі в стаціонарний блендер і подрібнити їх там.

8. Після подрібнення нашу кабачкову ікру потрібно ще проварити кілька хвилин (3-4 хвилини) і спробувати на смак, якщо потрібно - додайте ще солі або перцю, або цукру, якщо чогось не вистачає. І можна подавати!
Якщо ж ви хочете її закатати в банки на зиму, то розкладаємо готову ікру в стерилізовані банки, накриваємо стерилізованими кришками і закатаємо. Після чого перевертаємо баночки догори дном і накриваємо їх теплим пледом, залишаємо до повного охолодження.
Таку ікру можна подавати як гарячою, так і холодною. Кабачкову ікру також можна намазувати на грінки, це дуже смачно.
Смачного!

Коментарі